Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

09-10-2018
Brieven schrijven om mensen te bevrijden

Van 2 tot 31 december organiseert Amnesty International haar jaarlijkse wereldwijde Schrijfmarathon. Dan schrijven we zoveel mogelijk brieven om mensenrechtenschendingen uit de wereld te helpen.
Tijdens de Internationale Schrijfmarathon staan dit jaar 10 dossiers in de kijker. Er worden dit jaar brieven geschreven voor Me Nãm uit Vietnam die in de cel zit voor een blog, Vitalina Koval uit Oekraïne omdat ze opkomt voor de holebirechten, Nawal Ben Aissa uit Marokko omdat ze opkomt voor een beter leven en Nonhle Mbuthuma uit Zuid-Afrika die met de dood wordt bedreigd. Of voor één van de zes andere mensen of gemeenschappen. Met de internationale schrijfmarathon wil Amnesty International de situatie van deze mensen verbeteren en mensenrechtenschendingen bij de betrokken overheden aankaarten.

Amnesty weet uit ervaring dat schrijven werkt en dat het één van de meest effectieve actiemiddelen is om iemand wie onrecht aangedaan is, te helpen. De internationale schrijfmarathon van december 2017 was een groot succes met 5,5 miljoen brieven, tekeninge, e-mails, sms'en en andere berichten wereldwijd. Door de inspanningen van Amnesty-activisten werden gewetensgevangenen vrijgelaten en andere mensenrechtenschendingen een halt toegeroepen.

Meer info op www.aivl.be

De resultaten van de schrijfactie editie 2017 zijn terug te vinden op www.schrijfmarathon.be  

Brieven schrijven om mensen te bevrijden