Lo-Reninge > Nieuws

Nieuws

 

 

18-06-2019
CM zoekt oppasvrijwilligers

Vertoef je ook graag in goed gezelschap?

CM-Oppas aan huis is één van de diensten die het mee mogelijk maken dat chronisch zieke mensen, personen met een beperking en zorgbehoevende ouderen in de vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen. De oppasdienst wil zoveel mogelijk zorgbehoevenden en hun mantelzorgers helpen én daarvoor zijn vrijwilligers een onmisbare schakel. 

Als een mantelzorger boodschappen wil doen, vrienden opzoekt of er gewoon even tussenuit wil zijn, komt er een vrijwilliger aan huis om de zorg voor een zorgbehoevend persoon even over te nemen. De vrijwilliger biedt gezelschap en toezicht. Hij/zij zorgt voor een aangename tijdsbesteding, helpt bij beperkte verplaatsingen in en rond het huis, neemt een aantal zorgtaken op (bv. maaltijden opwarmen, helpen bij het eten, helpen bij toiletbezoek,...).
Heb je wat tijd vrij en wil je die zinvol invullen? Dan is vrijwilliger worden bij CM Oppas aan huis de ideale kans. Als vrijwilliger kies je zelf waar, wanneer en hoe vaak je wilt oppassen. Je bent verzekerd, krijgt vorming en begeleiding en ontvangt een forfaitaire kostenvergoeding per oppas-uur.
Meer info over vrijwilligerswerk bij CM: www.cm.be/over-cm/vrijwilligers

 

Heb je interesse? Neem dan contact op met:

• CM-Oppas aan huis: 059 55 40 51 of oppas.oostende@cm.be
• Of met Marie-Anne Pauwelyn, contactpersoon Lo-Pollinkhove:
marieanne.pauwelyn@gmail.com tel: 058/288 282
gsm: 0478/68 23 11
• Of met Josiane Soenen, contactpersoon Reninge-Noordschote:
Soenen.josiane@telenet.be
Tel: 051/ 544 354
Gsm: 0474 52 37 31

Beroep doen op een oppas-vrijwilliger?
Ben je mantelzorger van een zorgbehoevende oudere, een chronisch zieke of een persoon met een beperking? De dienst CM-Oppas aan huis zorgt voor thuisoppas door een opgeleide vrijwilliger. De oppas kan overdag, 's avonds, in het weekend of als het nodig is ook 's nachts doorgaan. Je betaalt 2,8 € per uur, met een minimum van twee uur. Voor nachtoppas geldt hetzelfde tarief, met een minimum van tien uur.
Ben je mantelzorger van een kind (-18 jaar) met een chronische aandoening of beperking? Ook dan kan je beroep doen op de vrijwilligers van CM-Oppas aan huis.
Meer informatie: CM-Oppas aan huis: 059 55 40 51 of oppas.oostende@cm.be

CM zoekt oppasvrijwilligers