Stap Lo-Reninge mee naar de overwinning in de 10.000-stappenclash en win mooie prijzen!

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt!


Wakker het competitiebeest in jezelf aan!

In mei 2023 neemt Lo-Reninge het tijdens de 10.000 stappenclash op tegen 15 andere gemeenten in de regio van Logo Midden-West-Vlaanderen, namelijk Ardooie, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lichtervelde, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Zonnebeke. De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in verhouding tot zijn totaal aantal volwassen inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad wint voor een jaar lang de wisselbeker én een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau ter waarde van maximum 250 euro. Vorig jaar eindigde Lo-Reninge op de zesde plaats, maar dit jaar gaan we voor het podium! Elke stap telt!

Mooie prijzen te winnen!

Het stadsbestuur van Lo-Reninge voorziet voor de vijf inwoners die tijdens de maand mei de meeste stappen zetten een goodiebag boordevol leuke prijzen! Daarbovenop krijgt de top drie respectievelijk 30, 20 en 10 euro aan Unizo-cheques die ze kunnen spenderen bij de lokale handelaars. Stappen maar!

 

De wereld ligt aan je voeten

Beweeg elke dag en geef jezelf het mooiste cadeau: een goede gezondheid. Je hebt minder kans op kanker, dementie, diabetes en overgewicht, en je voelt je ook beter in je vel en slaapt beter. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, minder vervuiling en lawaai van auto’s én een leefbare buurt.


Stap je Lo-Reninge mee naar de overwinning?

Zet in mei je beste beentje voor!

  • Nam je vorig jaar al deel? Dan hoef je enkel je gezette stappen te registreren tijdens de maand mei op www.10000stappen.be.
  • Is het je eerste deelname? 
    Registreer je gratis op www.10000stappen.be.
    Sluit je aan bij de groep ‘Lo-Reninge’.
    Geef elke dag je stappen in.

Elke week krijg je een update van de tussenstand op www.logomiddenwvl.be/stappenclash en op de Facebookpagina van de stad Lo-Reninge. Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info hierover vind je op www.10000stappen.be.

Wie geen stappenteller heeft, kan er een gratis ontlenen in het administratief centrum. Let wel, het aantal is beperkt!