Beweeg Lo-Reninge mee naar de overwinning in de 10.000-stappenclash

Gepubliceerd op vrijdag 12 apr 2024 om 16:10

Van 1 tot en met 31 mei strijdt Lo-Reninge mee in de Vlaamse 10.000-stappenclash. We voeren de strijd om de meeste stappen/beweegminuten tegen andere gemeenten en steden in Vlaanderen. Zet in mei je beste beentje voor en beweeg Lo-Reninge mee naar de overwinning!

Hoe kan je deelnemen?

  1. Registreer je op www.10000stappen.be of download de app ’10.000 stappen’.
  2. Word lid van de groep van Lo-Reninge.
  3. Tel je stappen met een stappenteller, activity tracker of smartphone-app.
  4. Koppel je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit aan 10.000 stappen. Of geef je gezette stappen handmatig in op de 10.000 stappen-website of app.
  5. Beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk. Volg de tussenstand live op www.10000stappen.be of in de app.

3 redenen om deel te nemen

  1. Leuke uitdaging, alleen of samen met anderen.
  2. Een gezond en fit lichaam, minder stress en meer energie.
  3. Win mooie prijzen!

Stap jij als inwoner Lo-Reninge mee naar de overwinning? Dan maak je kans op mooie prijzen! Zo is er een activity tracker van Garmin, drie bonnen van 50 euro (AS Adventure, Torfs of Decathlon) en een Unizo-bon van 30 euro te winnen voor de top 5. Daarnaast worden onder alle deelnemers ook vijf Unizo-bonnen verloot van 10 euro, ongeacht of je nu veel of weinig stappen zet tijdens de maand mei. Deelnemen loont dus absoluut de moeite!

Neem deel met je vereniging!

Ook verenigingen kunnen deelnemen. Vul dit formulier in en wij registeren jouw vereniging. De verenging van Lo-Reninge die de meeste stappen of beweegminuten verzamelt, krijgt een mooie publireportage in de infokrant en ook de nodige media-aandacht. Gratis promotie dus voor de winnende vereniging!

Waarom deelnemen en meestappen?

Stappen is goed voor je gezondheid. Want je hoeft niet intensief te sporten om je gezondheid te verbeteren. Streef elke dag naar 10.000 stappen (8.000 voor 65-plussers) en blijf fit en gezond. Elke dag bewegen geeft je energie, boost jouw mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende kankers. Bovendien kost stappen niets en kan het overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier…Elke stap telt!

De 10.000-stappenclash is een onderdeel van het vierjarig beweegproject ’10.000 stappen: Elke stap telt’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Logo Midden-West-Vlaanderen zorgt voor de regionale ondersteuning.