Covid- en griepvaccinatie najaar 2023 - Gratis vaccinatiemoment Covid-19 op zaterdag 7 oktober

Sommige mensen lopen meer risico om door griep of covid-19 zwaar ziek te worden, in het ziekenhuis te belanden of zelfs te overlijden.  

Om zich daartegen te beschermen, laten ze zich best vaccineren. Griep- en covid vaccinatie is aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder, personen in langdurige zorg, met een verzwakte weerstand of met bepaalde gezondheidsaandoeningenzwangere vrouwen en alle personen werkzaam in de zorgsector in en buiten zorginstellingen. In totaal gaat dit om circa 2 miljoen prioritaire personen. 

Ook andere personen, buiten deze doelgroep, kunnen zich laten vaccineren indien ze dit wensen.

Waarom vaccineren tegen covid en griep dit jaar? 

Veel personen lieten zich in het verleden al vaccineren tegen covid of griep. De bescherming neemt echter na een paar maanden af. Vandaar beveelt de Hoge Gezondheidsraad aan dat kwetsbare personen zich in het najaar opnieuw laten vaccineren.

In de herfst- en wintermaanden zullen er immers weer meer besmettingen met covid de ronde doen. Griep steekt elk jaar de kop op naar het einde van het jaar toe of aan het begin van het volgende jaar. 

Het is belangrijk om je te laten vaccineren: 

  • Vaccinatie tegen zowel covid als griep hebben als voornaamste doel om kwetsbare personen te beschermen tegen zware ziekte met ziekenhuisopname of overlijden. Zowel de vaccins tegen griep als tegen covid hebben al bewezen goede bescherming te bieden tegen zo’n zwaar ziekteverloop. 
  • Naast individuele bescherming zorgt vaccinatie er ook voor dat minder mensen een beroep moeten doen op hun arts of ziekenhuis. Hierdoor hebben zorgverleners, die het altijd druk hebben in het najaar, nog voldoende tijd om zorg te dragen voor mensen met andere zorgnoden. 

Vaccinatie, voor wie?

Voor ongeveer 2 miljoen mensen in Vlaanderen is zijn vaccinaties tegen griep en covid dit najaar (september-oktober) aanbevolen. Het gaat o.a. om iedereen vanaf 65-jaar, zwangere of verzwakte personen en wie werkt in de zorg. 

Voor wie zijn vaccins tegen griep en covid aanbevolen?

Vaccinatie, waar en wanneer?

Vaccinatie tegen griep en covid kan gebeuren via uw huisarts, apotheker of thuisverpleegkundige. Het is belangrijk op voorhand je vaccinatiemoment vast te leggen. In sommige gevallen zal de vaccinatie georganiseerd worden door de arbeidsgeneeskundige dienst of zorginstelling waar je verblijft. 

Waar laten vaccineren tegen covid en griep?

Wanneer vaccineren?

Gratis vaccinatiemoment COVID-19 voor alle inwoners van Lo-Reninge op zaterdag 7 oktober

Apotheek Snick, Apotheek Debruyne-Gryspeerdt, Verpleeggroep Katrien Demeulenaere, Zilvervogel Reninge, dokter Iemke
Hindryckx en vele vrijwilligers organiseren samen met stad Lo-Reninge een COVID-vaccinatie voor alle inwoners van Lo-Reninge.

  • Wanneer? Op zaterdag 7 oktober van 10 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur
  • Waar? In het Woonzorgcentrum Zilvervogel, Dorpplaats 14 in Reninge.
  • Inschrijven (verplicht)? Via www.supersaas.be/schedule/ CVRN/COVID-vaccinatie of door het scannen van de QR-code.
  • Vragen? Bel 057 40 90 90 (Zilvervogel Reninge) of 058 28 80 20 (stadsbestuur Lo-Reninge)

Alle info over Covid- en griepvaccinatie: www.laatjevaccineren.be

  •  
  • qr BIS