Deelfietsen langs de N8

Heb je ook al oranje fietsen zien staan langs de N8 en vraag je je af wat die daar doen? Wel, dat zijn deelfietsen die worden ingezet voor een proefproject rond mobiliteit in de Westhoek van de WVI. Bij vier bushaltes langs de baan Ieper-Veurne kun je een deelfiets ontlenen om je reis verder te zetten.

Waar vind je de fietsen?

Aan de volgende bushaltes:

  • De Sceure – Vleteren
  • De Gapaard – Lo-Reninge
  • De Nieuwe Herberg – Alveringem
  • Myosotis – Veurne

De fietsen in Vleteren staan in de nieuwe overdekte fietsenstalling dicht bij de bushalte.

Hoe kan je een fiets ontlenen?

Download de app ‘Donkey Republic’ op je mobiele telefoon, zoek de dichtstbijzijnde beschikbare Donkey Bike en huur deze in de app. Je kan tot 5 fietsen huren, voor korte of lange huurperiodes. Je ontgrendelt de fiets met de app via een Bluetooth-verbinding. Het slot opent automatisch en je kan vertrekken. Op het einde van de rit parkeer je de fiets op een parkeerlocatie en geef je het einde van de rit aan in de app.

Drop-off zones

Je kan de deelfiets niet zomaar ergens achterlaten. Er zijn vaste drop-off zones bepaald waar je je fiets kan inleveren. Op deze locaties staan geen deelfietsen, alleen als een gebruiker ze heeft achtergelaten.

Wat kost een rit?

De nieuwe deelfietsen zullen betalend zijn, maar tegen een democratische prijs. 

Voor korte ritten betaal je enkel voor de periode dat je met de fiets rijdt. Per kwartier betaal je € 0,50. Rij je langer dan 1 uur nemen de prijzen af. Voor een halve dag betaal je dan maximaal € 2,50.

Voor pendelaars zijn er speciale abonnementstarieven. Je betaalt slechts € 9 per maand voor een onbeperkt aantal ritten gedurende maximaal 1 uur. Als je € 14 per maand betaalt, kan je de fiets zelfs 12 uur per rit gebruiken voor een onbeperkt aantal ritten.

30 minuten gratis fietsen

Om te genieten van de gratis ritten, kun je de code DONKEYWVI in de betaalagenda van een “Just Ride” verhuur invoegen en vervolgens 30 minuten gratis fietsen.

Kies in de app een fiets om te ontlenen. Daarna tik je op ‘Just Ride’. Bij kortingscode geef je de code ‘DONKEYWVI’ in en tik je op versturen. De 30 gratis minuten zullen dan verschijnen. Volg de verdere stappen in de app en daarna kun je jouw gratis rit(ten) gebruiken.