Ontdek het archief op 21 april

Gepubliceerd op vrijdag 15 mrt 2024 om 10:48

Ben je benieuwd naar wat zich achter de schermen van het archief afspeelt? Op Erfgoeddag op zondag 21 april tonen we onze mooiste, oudste en interessantste stukken en vertellen we je wat er over jouw thuis te vinden is.

Op de bovenverdieping van het administratief centrum wordt sinds 2011 het stadsarchief van de stad Lo-Reninge bewaard. Je vindt er informatie over Pollinkhove, Noordschote, Lo en Reninge. Alle documenten afkomstig uit de stadsadministratie krijgen er minstens tijdelijk een bewaarplek. Benieuwd wie in 1850 in jouw huis woonde? Of wat je over jouw familieleden in het archief kan terugvinden? De archiefdienst neemt je graag mee op pad! 

Erfgoeddag is de hoogdag voor het cultureel erfgoed. Op zondag 21 april kan je op honderden plaatsen in Vlaanderen en Brussel terecht om erfgoed te ontdekken. Het thema in 2024 is thuis, we nodigen je graag uit om thuis te komen in het archief van Lo-Reninge!

PRAKTISCH:
Er worden 3 rondleidingen voorzien door de intergemeentelijke archiefdienst van DVV Westhoek, meer bepaald om 9 uur (VOLZET), om 10 uur (VOLZET) en om 11 uur. Deze rondleidingen duren telkens een uurtje. Vooraf inschrijven voor de rondleidingen is wel noodzakelijk en kan via onderstaande linken:

Iedereen van harte welkom!