Huishoudelijke energiescans

Sinds vorig jaar werkt Lo-Reninge samen met Fluvius voor het uitvoeren van een aantal huishoudelijke energiescans. Iedere geïnteresseerde inwoner kan zich inschrijven voor een huishoudelijke energiescan in het najaar.

Een energiescanner, die de nodige opleiding kreeg, komt bij u thuis en gaat samen met u op zoek naar nutteloos energieverbruik.  Hij of zij bekijkt de woning volledig en noteert alles wat met het verbruik van energie te maken heeft.  Onmiddellijk krijg je al enkele interessante tips om energie te besparen.  Het leuke aan die tips is dat ze niets kosten en toch geld besparen.  Tijdens dit bezoek zal de energiescanner ook zelf, volledig gratis, een aantal aanpassingen doen in uw woning, zoals bijvoorbeeld:

  • enkele gloeilampen vervangen door de juiste spaarlampen
  • buizen isoleren waar warm water doorstroomt
  • folie bevestigen achter radiatoren om zo de warmte beter te weerkaatsen
  • een gewone douchekop vervangen door een spaardouchekop

Zo bespaar je - zonder ook maar iets te doen - al vele kilowatturen per jaar.  Tenslotte zal de energiescanner u een rapport bezorgen over het energieverbruik in uw woning en de mogelijkheden om energie te besparen.  Als u dit rapport nauwkeurig bekijkt zal u snel zien dat het zeker de moeite loont om de tips op te volgen. 

Folder huishoudelijke energiescans