Huren in de Westhoek?

Gepubliceerd op woensdag 23 nov 2022 om 11:39

Huren in de Westhoek is een informatiecampagne voor alle huurders of toekomstige huurders in de Westhoek. In een aantal korte video’s komen huurders meer te weten over woningkwaliteit, regelgeving rond huren, financiële tegemoetkomingen en energie. 

Energiehuis Westhoek en WoonWinkel West, die beiden door Dienstverlenende Vereniging Westhoek gefaciliteerd worden, werken voor deze campagne samen met Habito Woonwinkel (Heuvelland, Poperinge en Vleteren) en de Woondienst ZonnebekeLangemark-Poelkapelle. De informatiecampagne geeft aan de hand van enkele video’s antwoorden op veel gestelde vragen of veel voorkomende situaties bij het huren van een pand op de private huurmarkt. 

Welke wetgeving is van toepassing? Wat is belangrijk bij de zoektocht naar een huurwoning? Waar kunnen huurders terecht bij discriminatie op de huurmarkt? Op welke financiële tegemoetkomingen hebben huurders recht? Bij welke diensten kunnen ze aankloppen voor ondersteuning? Aan welke kwaliteitsnormen moet een huurwoning voldoen? Hoe kunnen huurders de energiefactuur verlagen? Wat is een normaal energieverbruik? Hoe kunnen huurders energie besparen? 

Op dvvwesthoek.be/nl/huren vind je de video’s en een overzicht van links naar interessante websites. 

Met vragen of voor meer info over huren in de Westhoek kunnen huurders terecht bij de woondienst van hun eigen gemeente.