Jouw belastingaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het je gemakkelijk

Gepubliceerd op dinsdag 20 apr 2021 om 11:07
Door de coronacrisis zijn er ook dit jaar geen zitdagen in de kantoren van de FOD Financiën. De belastingdienst heeft ervoor gekozen om maximaal in te zetten op hulp per telefoon.
In eerste instantie werkt de dienst belastingen pro-actief. In de maand april nemen medewerkers van de belastingdienst (FOD Financiën) telefonisch contact op met de personen die vorig jaar hun aangifte via de telefoon lieten invullen. Dat eerste contact dient alleen om een afspraak vast te leggen voor het invullen van de aangifte. De hulp bij het invullen van de aangifte zelf vindt ook per telefoon plaats in de maanden mei en juni.

Vanaf 5 mei 2021 kunnen personen die men in april telefonisch niet kon bereiken en/of die een aangifte hebben ontvangen waarop het telefoonnummer voor de afspraken vermeld staat, zelf met de FOD Financiën contact opnemen om een afspraak te boeken. Vanaf 5 mei 2021 start men ook effectief met het invullen van de aangiften per telefoon.

Je aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Jouw gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen.

Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Jouw gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Vind het antwoord op je vraag

  • Raadpleeg de website van de FOD Financiën
  • Neem contact op met de werknemers van de FOD Financiën via het telefoonnummer dat op je aangifte vermeld staat. De kantoren blijven  momenteel gesloten door de coronapandemie.

Ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Meer info