Minimale levering aardgas

Heb je een budgetmeter en is er geen budget meer om jouw woning te verwarmen?

De Sociale Dienst helpt je aan een minimale levering aardgas of minimale levering elektriciteit exclusief nachttarief. Dit kan oplopen toto 160 euro per twee weken of meer dan 300 euro per maand. Je moet wel klant zijn bij Fluvius en je betaalt via Prepaid.

Maar een afspraak bij de Sociale Dienst en vraag de minimale levering aan, ook als je geen no geen dossier hebt bij de sociale dienst. Tot 31 maart laadt de sociale dienst twee keer per maand voor jou een bedrag op. Deze opladingen helpen je om niet zonder verwarming te vallen.

Opgelet: na de winter kan de sociale dienst 10% van het bedrag aan jou terugvragen. Vraag dit goed na! Maak een afspraak bij de sociale Dienst en vraag of je in aanmerking komt.

Wat neem je mee?

Je identiteitskaart

  • Het EAN-nummer van je digitale meter. Dit vind je op de meter zelf.
  • Een bewijs van inkomsten van alle gezinsleden (bijvoorbeeld loonfiches, attesten van uitkering, rekeninguittreksels ... )
  • Een bewijs van je vaste kosten (huur, waterenergie, internet, verzekeringen ... )
  • De contactgegevens van je schuldbemiddelaar, als je die hebt

Wat gebeurt er verder? Je hebt een gesprek met een maatschappelijk werker van de sociale Dienst. Die onderzoekt of je in aanmerking komt. Kwam je al langs? Dan hebben zij de meeste gegevens al. Keuren ze jouw aanvraag goed, dan laadt de sociale dienst de bedragen twee keer per maand op.

Heb je een digitale meter? Dan doet de sociale dienst de oplading. Heb je nog een oude meter? Dan zet het de sociale dienst de bedragen op jouw kaart.