Brief van de burgemeester

Gepubliceerd op vrijdag 19 nov 2021 om 09:50

Beste inwoners,

Het aantal besmettingen in Lo-Reninge is nog nooit zo hoog geweest sinds de start van de coronacrisis in maart vorig jaar. Sinds 1 oktober noteerden we in Lo-Reninge 129 besmettingen, waarvan 99 in november. Maar ook in de omliggende gemeenten zijn de cijfers zeer slecht.

De besmettingen komen voor in alle leeftijdscategorieën. Het overlegcomité nam woensdag dan ook extra maatregelen om het aantal besmettingen onder controle te krijgen. Ook de gouverneur was donderdagvoormiddag tijdens het overleg met de West-Vlaamse burgemeesters zeer duidelijk: de toestand is barslecht. Indien de situatie niet op korte termijn beter wordt, stevenen we opnieuw af op een lockdown. Dat willen en moeten we ten allen tijde vermijden.

Daarom wil ik iedereen nogmaals met aandrang vragen om de opgelegde coronamaatregelen strikt na te leven, uiterst voorzichtig te zijn en zoveel mogelijk contacten te vermijden. Ik roep alle inwoners, iedere vereniging… op om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen, zodat we eind dit jaar op een zo goed als normale manier samen Kerstmis en Nieuwjaar kunnen vieren.

Neem uw verantwoordelijkheid en hou het veilig!

Met dank,

Uw burgemeester,

Lode Morlion