Website IJzersterk Talent online

Gepubliceerd op dinsdag 27 apr 2021 om 10:02

De combinatie van de onverminderde vraag naar podiumkansen en de vraag van organisatoren naar een artistieke invulling, vormde destijds de rechtstreekse aanleiding voor Cultuuroverleg IJzervallei en Viertoren om te gaan brainstormen over een platform op Westhoekniveau waarbij beide groepen elkaar vinden.

Na de oprichting van platformen zoals Verse Spruitjes in de regio Midwest en Oaze bij Ginter was er bovendien een leemte voor artiesten en kunstenaars met residentie in de Westhoek. Hieruit ontstond het idee om het platform IJzersterk Talent te lanceren.

IJzersterk Talent is een structuur waarmee we talent uit de Westhoek de kans willen geven zichzelf  in the picture te zetten en om organisaties, groot en klein,  de kans te geven die talenten gemakkelijk te vinden.

Achter de schermen is er ondertussen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een website waarop de artiest/kunstenaar zich presenteert door middel van een bio, foto’s en toepasselijke audio en video. Die informatie krijgt een soort label zodat ook de geïnteresseerde organisator gericht op zoek kan gaan naar zijn ideale invulling. En die labels  gaan breed: van klassieke muziek tot beeldende kunst , van animatiefilm tot rock en van schlagers tot dans en niet te vergeten de lokale dj’s!.. Je kan het zo gek niet bedenken. Leerlingen van één van de topacademies uit de regio tot slaapkamergenieën en alles wat tussen die twee polen zweeft, kortom iedereen met talent maakt deel uit van de doelgroep die IJzersterk Talent wil aanspreken.

Organiseer je een feest, optreden, straathappening,… dan kan je als organisator ook op deze site terecht voor alle info rond de artiesten. Op die manier toont deze samenwerking de nu nog latente rijkdom aan talent én de goesting in cultuur! Voor organisatoren van een gratis evenement in één van de vier gemeenten van IJzervallei voorzien we ook een financiële tegemoetkoming van 150 euro.

Meer info op www.ijzersterktalent.be.