Openbare Werken

Op onderstaande link vindt u een overzicht van de werken in Lo-Reninge

Werken Lo-Reninge 

Update 07/06/2021

Voegwerken Reningesteenweg Lo en Oostvleterenstraat Reninge

In de Lindesteenweg in Pollinkhove zijn de voegwerken afgerond. Op maandag 7 juni en dinsdag 8 juni wordt de zijstraat van de Reningesteenweg in Lo aangepakt. Daarna komt de Oostvleterenstraat in Reninge aan de beurt.  

In de Oostvleterenstraat zal worden gewerkt met voorsignalisatie (zie bijlage) en een mobiele werkplaats. Voor de werken in de Oostvleterenstraat zijn 2 werkdagen voorzien.

Update 20/05/2021

Geen doorgang mogelijk in Nieuwkapelle van 14 juni tot 3 juli

Van 14 juni tot 3 juli is er geen doorgaand verkeer mogelijk in Nieuwkapelle als gevolg van wegenwerken. De N 364 wordt afgesloten ter hoogte van de Hazewind. Voor het verkeer dat vanuit Lo komt, is een omleiding voorzien via de Noordhoek en Rozendale tot aan de Rabbelaresteenweg. In die straten geldt eenrichtingsverkeer. 

Volgende haltes van de  bus lijn 24 zullen NIET worden aangedaan:

 • Hazewind
 • Kloefhoek 9
 • Melkerij

De bus zal via de Rabbelare naar de Markt rijden, daar draaien en terugkeren naar de Rabbelare.

Update 19/05/2021

Werken Hogebrugstraat

De linkerkant van de Hogebrugstraat wordt vandaag en morgen geasfalteerd. Op vrijdag 21 mei wordt de rechterkant af gefreesd. Vanaf dinsdag 25 mei starten de werken aan de rechterkant van de Hogebrugstraat voor het uitvoeren van de nieuwe aansluitingen.  

Update 11/05/2021

Voegwerken in Lindesteenweg

In de Lindesteenweg in Pollinkhove zal van 31 mei tot en met 11 juni als gevolg van voegwerken geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Uitsluitend bewoners en bussen van De Lijn mogen passeren.  

Update 03/05/2021

Werken waterleiding in Hogebrugstraat in Lo

 • Deze week worden de laatste huisaansluitingen uitgevoerd in de Hogebrugstraat. Op donderdag 6 mei wordt het voetpad hersteld.
 • In de week van 17 mei wordt de uitgefreesde strook aan de linkerkant (pare nummers) opnieuw geasfalteerd.
 • In de week van 24 mei starten de freeswerken aan de rechterkant (kant onpare nummers)

Update 06/04/2021

Voegwerken in Reningesteenweg vroeger klaar dan gepland

De voegwerken in de Reningesteenweg en Lostraat tussen Lo en Reninge zijn vroeger klaar dan voorzien. In beide straten is opnieuw doorgaand verkeer mogelijk.

Update 18/03/2021

Voegwerken in Reningesteenweg tussen Lo en Reninge

In de Reningesteenweg starten op maandag 22 maart voegwerken. Er wordt in verschillende fases gewerkt. Doorgaand verkeer is niet mogelijk tijdens de werken. De werken zullen vermoedelijk duren tot 23 april.

 • Fase 1: Stuk tussen centrum Lo en Turkeyen.
 • Fase 2: Stuk tussen Turkeyen en Kruisstraat.
 • Fase 3: Stuk tussen Kruisstraat en Reningebrug.
 • Fase 4: Stuk tussen Reningeburg en Broekstraat.

Tijdens de eerste drie fases zullen omleidingen voorzien zijn via Turkeyen en Kruisstraat, afhankelijk van de vordering van de werken. In de vierde fase zal geen verkeer mogelijk zijn tussen Reningebrug en het centrum van Reninge. Omrijden kan via Vleteren en de N8.

Update 08/03/2021

Werken kruispunt Burgweg met Vaartstraat zijn klaar 

De wegenwerken in Pollinkhove zijn afgerond. Het kruispunt van de Vaartstraat met de Burgweg is opnieuw open voor het verkeer. Vanaf heden rijdt ook de bus van De Lijn opnieuw door het centrum van Pollinkhove. 

Tijdens het weekend is er wel doorgaand verkeer mogelijk tussen Lo en Reninge.

Update 20/01/2020

Werken in Reningesteenweg en Lindesteenweg

 • De aannemer liet weten dat het vernieuwen van de voegvullingen in de Reningesteenweg in Lo en de Lindesteenweg in Pollinkhove, normaal voorzien voor half januari, pas ten vroegste vanaf 22 februari wordt uitgevoerd.
 • De werken in de zijweg van de Reningesteenweg (richting Walleboom) zullen zeker nog tot eind februari duren. 

Update 19/01/2020

Werken Burgweg duren langer
Als gevolg van de slechte weersomstandigheden (overvloedige regenval) lopen de werken in de Burgweg in Pollinkhove vertraging op. Het einde was normaal voorzien eind januari, maar de werken zullen waarschijnlijk pas eind februari klaar zijn. Dat heeft tot gevolg dat ook de bus van De Lijn tot eind februari niet door het centrum van Pollinkhove rijdt en de omleiding via de Romanstraat blijft volgen

Update 13/01/2020

Het eenrichtingsverkeer in de Zandfoortstraat-Kiviethoek wordt afgeschaft.  

Update 13/01/2021

In de Hogebrugstraat in Lo worden tot en met vrijdag 15/1 sonderingsputten geboord in de parkeerstroken. Vanaf maandag 18/1 wordt vanaf huisnummer 17 tot aan de Lovaart het voetpad opgebroken voor de aanleg van de nieuwe waterleiding. Parkeren in de Hogebrugstraat is gedurende de werken niet mogelijk.

Update 24/12/2020

Werken aan waterleiding in de Weststraat

In de Weststraat in Lo wordt op 4 januari gestart met de volgende fase in het kader van de werken voor het vernieuwen van de waterlelding.

- Er geldt éénrichtingsverkeer in de Weststraat en Hogebrugstraat en dit voor het verkeer komende vanuit Lo. Auto's die Lo binnenrijden via de Lobrug moeten omrijden via de Wandelaarsdreef, waar ook éénrichtingsverkeer wordt ingevoerd.
- De omleiding langs de Zandfoortstraat en Kiviethoek wordt terug ingevoerd, ook daar geldt éénrichtingsverkeer.
- Zolang er gewerkt wordt in de Weststraat, moeten de fietsers afstappen en op het voetpad gaan.
- Er wordt op een centrale plaats kort parkeren (15 minuten) ingevoerd voor de handelszaken (3 parkeerplaatsen).
- Er zal altijd aan 1 kant kunnen geparkeerd worden in de Weststraat, de kant hangt af van waar de werfzonezicht bevindt.
- In de Hogebrugstraat mag er aan beide kanten geparkeerd worden volgens de rijrichting. De bestaande borden worden afgedekt.
- Het plaatselijk zwaar verkeer en landbouwvoertuigen moeten vanaf de Lobrug via Lolege naar het Slopgat of Fortem rijden.
- Door de werken in Lo zullen vanaf maandag 4 januari enkele haltes niet worden bediend en dit tot het einde van de werken. Voor Lijn 50 (Veurne - Ieper) gaat het in Lo om de haltes Eiermarkt, Monument, Violier en Rabbelare en voor Alveringem de haltes Zevecote, Fortem en Doorneboom. De bus rijdt tot aan de Lobrug en maakt daar rechtsomkeer.

Wegenwerken in Pollinkhove

 • Op het kruispunt van de Vaarstraat met de Burgweg worden enkele betonvakken hersteld. De werken starten begin 2021. Op het kruispunt zal geen verkeer mogelijk zijn.
 • In de Burgweg ter hoogte van de Kapitein Fremaultstraat wordt ook een wegversmalling aangelegd om een veiligere oversteek te creëren voor de kinderen.
 • Er is een omleiding voorzien via de Romanestraat, N8, Lindesteenweg, Lindestraat en Pollinkovestraat.  
 • Tussen 11 en 31 januari rijdt Lijn 50 niet door het centrum van Pollinkhove. De halte Kruisstraat (kruispunt Burgweg met Romanestraat) wordt wel bediend.

Werken in Reningesteenweg en Lindesteenweg
Vanaf half januari worden straatvoegen gevuld, eerst in de Reningesteenweg en daarna in de Lindesteenweg. Die werken zullen telkens enkele dagen in beslag nemen. Alleen plaatselijk verkeer is dan mogelijk.

Update 04/12/2020 

In de Breydelstraat in Lo is vanaf zaterdag 5 december opnieuw verkeer mogelijk in beide richtingen. Bijgevolg worden ook de omleidingen via de Rabbelaresteenweg en de Ashoop en via de Zandfoortstraat / Kiviethoek opgeheven. Op 5 januari start de volgende fase van de werken aan de waterleiding in de Weststraat en de Hogebrugstraat. Meer info hierover volgt nog.

Update 03/12/2020

In de Burgweg in Pollinkhove is door wegenwerken geen doorgaand verkeer mogelijk in het stuk tussen het kruispunt van de Burgweg met de Tommestraat en de Kasteelstraat. De werken zullen ongeveer twee weken duren.

Update 26/11/2020

In de Oostvleterenstraat in Reninge is de aannemer begonnen met de herstellingswerken aan bepaalde betonvakken. Dat kan plaatselijk voor verkeershinder zorgen.  

Update 24/11/2020

 • Langs de omleiding naar aanleiding van de werken in de Breydelstraat geldt vanaf 24/11/2020 tussen de Ashoop en de Kruisstraat een snelheidsbeperking tot 30 km/u. In dat stuk mogen fietsers voortaan in beide richtingen fietsen.
 • Op woensdag 25 november starten in de Breydelstraat in Lo de werken aan de waterleiding aan de kant van de onpare huisnummers (kant 't Breydelke). 

Update 20/11/2020 

Het eenrichtingsverkeer in de Breydelstraat in Lo naar aanleiding van de werken aan de waterleiding, wordt tijdens het weekend opgeheven. Alle andere genomen verkeermaatregelen in het kader van de werken blijven gelden! 

Update 12/11/2020

In de Breydelstraat in Lo start op maandag 16 november de volgende fase in het kader van de aanleg van de nieuwe waterleiding. Eerst wordt de kant met de pare nummers onder handen genomen (kant optiek Maeyaert), daarna de andere kant. De werken zullen normaal duren tot het einde van het jaar. In een volgende fase komen de Weststraat en de Hogebrugstraat aan de beurt. Meer info hierover volgt later.

 • In de Breydelstraat zal een versmalde doorgang voorzien zijn met permanent éénrichtingsverkeer voor het verkeer dat vanuit Nieuwkapelle komt en Lo verlaat via de Weststraat.
 • Het verkeer dat Lo via de Lobrug wil binnenrijden, moet een omleiding volgen via de Rabbelaresteenweg, Ashoop en Blauwvoet. De omleiding is eenrichtingsverkeer, ook voor fietsers (zie bovenste kaartje ommezijde).
 • Voetgangers en fietsers kunnen wel via de achterkant van de Breydelstraat passeren.
 • Er wordt éénrichtingsverkeer voorzien in de Zandfoortstraat en Kiviethoek voor wie van Pollinkhove naar Lo rijdt. Fietsers kunnen beide richtingen volgen, bijgevolg geldt in deze straten een snelheidsbeperking van 30 km/u (zie onderste kaartje ommezijde).
 • Het kruispunt van de Oude Eiermarkt met de Weststraat blijft open.
 • Er wordt een plaatselijk verkeer ingelast tussen Lovaart en Willem van Loolaan.
 • Er geldt een verbod op niet-plaatselijk zwaar verkeer (+ 3,5 ton), dat zal ter hoogte van o.a. Luzerne (Zuidschote) en Oudekapelle met werfborden aangemaand worden om te rijden via alternatieve wegen.

Update 22/10/2020

In de Sperlakenstraat in Reninge starten op maandag 26 oktober wegenwerken. Die zullen twee weken duren. Er is een omleiding voorzien.  

Update 21/10/2020

In de Rabbelaresteenweg in Lo starten op maandag 9 november voegwerken. Die zullen vijf dagen duren. Doorgaand verkeer is niet mogelijk. Er is een omleiding voorzien via de N8.

Update 12/10/2020

Ter hoogte van het kruispunt van de Romanestraat met de Burgweg in Pollinkhove zijn op maandag 12 oktober werken gestart aan het verkeerseiland. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten. De werken zullen ongeveer duren tot eind oktober. 

Update 22/09/2020

In de Reningesteenweg, meer bepaald in de zijstraat van de Reningesteenweg richtiing Hazewind, starten op 24 september wegenwerken en dit tot en met eind november. Alleen plaatselijk verkeer is toegelaten. 

Update 16/09/2020

In de Reningesteenweg en op de Markt in Lo starten op maandag 21 september wegenwerken en dit voor een periode van 3 weken.

- Op de Markt betreft het werken voor de aanleg van de waterleiding. Er zullen op drie plaatsen verkeerslichten staan, namelijk in de Ooststraat, de Breydelstraat en op de Markt.

- In de Reningesteenweg worden betonvakken vernieuwd. De Zuidstraat zal afgesloten zijn net voorbij de Albert Dondeynestraat voor wie vanuit centrum Lo komt. Er is een omleiding met éénrichtingsverkeer voorzien via de Kruisstraat en Turkeyen.

In de Gravestraat, Zuidstraat, Gasthuisstraat, Albert Dondeynestraat en Markt is plaatselijk verkeer toegelaten. Parkeren op de Markt blijft ook mogelijk.

Na deze fase starten de werken aan de waterleiding in de Breydelstraat. Meer info hierover volgt.  

Zwaar verkeer (+3.5 ton): alleen plaatselijk zwaar vervoer is toegelaten in Ooststraat en Breydelstraat. Niet-plaatselijk zwaar verkeer zal ter hoogte van o.a. Luzerne (Zuidschote) en Oudekapelle aangemaand worden alternatieve wegen zoals de N8 te gebruiken. 

Update 18/04/2020

Werken aan nutsleidingen in de Ooststraat in Lo
Vanaf maandag 20 april worden de definitieve straatherstellingswerken opnieuw opgestart. Er kunnen geen verdere overkoppelingen uitgevoerd worden op de nieuwe distributieleiding watervoorziening. Strikte maatregelen betreffende de coronabestrijding zijn hierbij van toepassing. Gelieve deze tijdens de werkzaamheden ook naar de aannemer toe te respecteren. Er is een voorlopig uitstel wat betreft de verdere uitvoering van het project.

Update 12/04/2020

Rioleringwerken in Ooststraat in Lo 

Momenteel wordt de nieuwe waterleiding gespoeld. Vanaf maandag 17 februari worden de huisaansluitingen uitgevoerd, beginnend aan restaurant 't Stadhuis tot aan het einde van de straat. Kort daarna wordt het voetpad definitief hersteld.