Openbare Werken

Op onderstaande link vindt u een overzicht van de werken in Lo-Reninge

Werken Lo-Reninge 

Update 12/01/2024

Op maandag 15 januari starten de renovatiewerken aan het administratief centrum op de Markt in Lo. De werken zullen duren tot eind februari 2025. Zowel de gevels, daken, ramen en technieken worden grondig onder handen genomen. De werken zullen onvermijdelijk een impact hebben op de omgeving. Zo komen er stellingen rondom het administratief centrum en wordt er een werfzone deels op de rijweg geïnstalleerd.

Om alles vlot te laten verlopen, zijn enkele tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht van 15 januari 2024 tot 28 februari 2025

 • Verboden toegang, in beide richtingen, voor iedere bestuurder vanaf administratief centrum (huisnummer 11) tot en met de woning met huisnummer 14.
 • Verboden stilstaan en parkeren stuk Markt achter de Vateput vanaf woning huisnummer 19 tot en met woning met huisnummer 16.
 • Verboden stilstaan en parkeren (uitgezonderd aannemers werken administratief centrum), enkel op werkdagen, op de parkeerplaatsen op de Markt palend aan het Vateplein.
 • Het 1-richtingsverkeer wordt opgegeven stuk Markt achter de Vateput vanaf woning met huisnummer 19 tot en met woning met huisnummer 16.

Update 12/01/2024

De Halve Reningestraat in Reninge zal op dinsdag 16 januari en woensdag 17 januari afgesloten zijn voor het verkeer wegens werken ter hoogte van 't Convent.

Update 17/11/2023

Fluvius voert vanaf maandag 20 november werken uit in de Vaartstraat en de Burgweg in Pollinkhove. Het betreft de aanleg van een kabel. De werken starten aan de elektriciteitscabine in de Vaartstraat. De werfzone strekt zich uit tot in de Burgweg ter hoogte van de beek. Het voetpad aan de linkerkant van de weg wordt opgebroken.

 • In de Vaarstraat wordt met lichten gewerkt per 100 meter.
 • Voor het stuk tussen de Vaartstraat tot aan de Machuutkapel wordt een omleiding voorzien via de Pollinkhovestraat. Alle woningen blijven bereikbaar.

De aannemer voorziet 10 werkdagen voor het maken van de sleuf en het leggen van de kabel. Daarna wordt het voetpad hersteld. Als alles volgens plan verloopt, eindigen de werken op 22 december. 

Update 03/10/2023

Vanaf 9 oktober 2023 wordt er voor twee weken gewerkt in de Noordhoek in Lo tussen huisnummer 14 en huisnummer 12. De Het wegdek wordt vernieuwd waardoor er tijdens de eerste week overdag geen verkeer mogelijk is, ’s avonds wel. Tijdens de tweede week is er helemaal geen verkeer mogelijk omdat dan asfalteringswerken plaatsvinden. De duur van de werken bedraagt normaal twee weken.

Update 04/07/2023

De Rozestraat in Lo zal vanaf het kruispunt met de Oude Eiermarkt op woensdag juli volledig afgesloten zijn voor het verkeer voor het verwijderen van de torenkraan. Er geldt ook een parkeerverbod vanaf het kruispunt Rozestraat met Oude Eiermarkt tot aan Rozestraat 1.

Update 02/05/2023

Door werken op de gewestweg tussen Ieper en Diksmuide op het grondgebied Langemark-Poelkapelle is er van 8 tot en met 22 mei 2023 een omleiding voorzien via de Poesel in Noordschote. Wie vanuit de richting Diksmuide komt, dient de omleiding langs de Oost- en Westpoeselstraat te volgen. In die straten is het éénrichtingsverkeer. Wie vanuit de richting Ieper komt, kan de Westpoeselstraat niet inrijden.

Update 21/04/2023

De Kruisstraat in Lo zal door werken op donderdag 27 april afgesloten zijn voor het verkeer. Er wordt een omleiding voorzien.

Update 03/03/2023

Vanaf zaterdag 4 maart wordt van 6 tot 15 uur de voegvulling hersteld tussen de betonvakken van de Zuidschotestraat tussen Reninge en Zuidschote. Er zal met verkeerslichten worden gewerkt. Ook de komende zaterdagen zal, afhankelijk van het weer, verder worden gewerkt.

Update 24/01/2023

In opdracht van De Vlaamse Waterweg wordt het brugje op het jaagpad langs de IJzer in Elzendamme vernieuwd. De werken starten op maandag 30 januari en zullen vermoedelijk duren tot eind maart. In Elzendamme en aan de Fintele zal het jaagpad afgesloten zijn. Er is een omleiding voorzien.

Update 27/11/2022

De werken aan het fietspad in de Oostvleterenstraat in Reninge liepen vertraging op. De nieuwe laag asfalt wordt pas op maandag 28 november aangelegd. Fietsers moeten dus ook maandag nog de omleiding volgen.

Update 17/11/2022

In de week van 21 tot 25 november wordt het fietspad langs de Oostvleterenstraat in Reninge heraangelegd. Voor de fietsers wordt een omleidingvoorzien via de Woestenstraat, Nieuwstraat en Halve Reningestraat.

Update 15/11/2022

Werken aan jaagpad

Van maandag 28 november tot en met vrijdag 28 december zal aannemer Braet in opdracht van de Vlaamse Waterweg enkele overgangen ter hoogte van de jaagpadbrugjes aan de Fintele herstellen. Het stuk jaagpad van aan de Fintelebrug tot aan het kruispunt van het jaagpad met de Veurne Ambachtse Dijk zal afgesloten zijn tijdens de werken.

De Vlaamse Waterweg heeft beslist om ook het stuk jaagpad vanaf de Lobrug tot aan de Fintele van een nieuwe laag asfalt te voorzien. De werken zullen uitgevoerd worden tussen en 15 en 25 november nadat het stuk jaagpad tussen de Fortembrug en de Lobrug is afgewerkt. Tijdens de werken zal geen verkeer mogelijk zijn langs het jaagpad.

Van maandag 21 november tot en met vrijdag 9 december gaat aannemer Braet de toplaag van het asfalt herstellen aan de Ketsedijk en een deel van de Westpoeselstraat, langs het Ieperleekanaal in Noordschote. De weg wordt volledig afgesloten en een omleiding wordt voorzien via Merkem.

Van donderdag 10 november tot en met maandag 21 november herstelt aannemer Braet de toplaag van het asfalt langs het Jaagpad tussen de Lobrug en de Fortembrug. Het Jaagpad zal volledig afgesloten zijn.

Update 28/09/2022

De geplande asfalteringswerken in de Zwartestraat in Reninge konden op maandag 26 september door de slechte weersomstandigheden niet doorgaan. De werken zullen uitgevoerd worden op donderdag 29 september. De Zwartestraat blijft afgesloten tot maandag 3 oktober. Er is een omleiding voorzien via de Broekstraat. Plaatselijk verkeer is wel mogelijk.

Update 09/06/2022

Zwartestraat in Reninge afgesloten

De Zwartestraat in Reninge is tot vrijdag 17 juni afgesloten voor doorgaand verkeer wegens herstellingswerken aan het wegdek. Dat liep schade op na een waterlek eind mei. Omrijden kan via de Broekstraat en de Lostraat. Plaatselijk verkeer tot aan de werfzone is wel mogelijk.

Update 08/06/2022

Camera-inspecties rioleringen van 13 tot 17 juni

Van 13 tot en met 17 juni zal de firma Van Vooren camera-inspecties van de rioleringen uitvoeren in opdracht van De Watergroep in de Alfons Van Heelaan, Hogebrugstraat, Weststraat, Oude Eiermarkt, Lobrug, Rozestraat, Willem Van Loolaan, Wandelaersdreef, Breydelstraat, Markt, Gravestraat, Ooststraat, Turkeyen, Kloefhoek, Burgweg, Kapt. Fremaultstraat, Gapaard en Ieperstraat. Dat kan plaatselijk wat verkeershinder veroorzaken.

Update 20/05/2022

Zuidstraat in Lo afgesloten tussen 17 en 18 uur 

De Zuidstraat in Lo zal op vrijdagavond 20 mei tussen 17 en 18 uur worden afgesloten voor werken.  Er wordt een omleiding voorzien.

Update 18/05/2022

Rioleringswerken in Pollinkhovestraat

De Pollinkhovestraat in Pollinkhove is momenteel onderbroken als gevolg van rioleringswerken. Alleen plaatselijk verkeer is toegelaten, doorgaand verkeer is niet mogelijk. De werken duren normaal tot 20 mei.

Update 17/05/2022

Frees- en asfalteringswerken in Zwartestraat en Oostvleterenstraat in Reninge 

 • Op dinsdag 17 mei worden freeswerken uitgevoerd aan het  fietspad Oostvleterenstraat/Zwartestraat en in de Zwartestraat ter hoogte van centrum van Reninge. Het verkeer zal weinig hinder ondervinden. Fietsers zullen wel op de rijbaan moeten rijden. Hiervoor wordt eventueel een corridor voor voorzien
 • Op woensdag 18 mei starten de asfalteringswerken aan het fietspad Oostvleterenstraat/Zwartestraat richting het centrum. Ter hoogte van het centrum zal de baan, vermoedelijk in de namiddag, voor ongeveer een halve dag worden afgesloten.

Update 23/02/2022

Werken in Zuidschotestraat in Reninge vanaf 1 maart

Aannemer Verkinderen start op 1 maart met het herstellen van de betonvakken in de Zuidschotestraat in Reninge. Zwaar vervoer moet omrijden via Noordschote (Middelstraat). Plaatselijk verkeer blijft wel mogelijk. Ook vrachtwagens voor het afhalen van melk en leveren van veevoeder worden toegelaten. De werken zullen als alles volgens plan verloopt 30 werkdagen duren.

Update 11/02/2022

Derde fase werken waterleiding in Zwartestraat start op 14 februari

In Reninge start op maandag 14 februari de derde fase in het kader van de aanleg en vernieuwing van de drinkwaterleidingen in de Zwartestraat en Oostvleterenstraat. Aan de kant van de onpare nummers in de Zwartestraat worden drinkwaterleidingen aangelegd. In de Zwartestraat geldt tijdens de werken eenrichtingsverkeer richting Dorpplaats. Tijdens de werken kan geparkeerd worden aan de kant van de pare nummers. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken tot half april.  

Update 21/09/2021

Eenrichtingsverkeer in Hogebrugstraat Lo, aangepaste regeling bussen
 • In de Hogebrugstraat in Lo worden vanaf woensdag 22 september herstellingswerken uitgevoerd aan de Westpoort nadat die werd beschadigd door een aanrijding. In de Hogebrugstraat wordt daarom tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd.
 • Daardoor zal het busverkeer hinder ondervinden. De bus Lijn 50 die vanuit Ieper naar Veurne rijdt, volgt het normale traject en doet alle bushaltes aan. De bus Lijn 50 van Veurne naar Ieper rijdt tot aan Fortem. Daar draait de bus en rijdt vervolgens tot aan de Lobrug in Lo. De bushaltes Oude Eiermarkt, Monument, Violier en Rabbelare in Lo en de halte Zevecote in Alveringem worden niet bediend.

Update 02/08/2021

Werken in 2de Genielaan

In de 2de Genielaan in Lo zijn op maandag 2 augustus herstellingswerken aan de riolering gestart. Daarvoor moeten onder meer enkele betonvakken worden uitgebroken. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten. De werken zullen een tweetal weken duren.

Update 30/07/2021

Parkeerverbod aan kerk en restaurant De Hooipiete in Pollinkhove op vrijdag 30 juli

Op vrijdag 30 juli geldt rond de kerk van Pollinkhove van 16 tot 20 uur en op de parkeerplaatsen ter hoogte van restaurant De Hooipiete van 20 tot 4 uur ’s nachts een parkeerverbod.

Tijdelijk geen doorgang richting Fintelebrug

Tussen 22 en 1 uur ’s nachts is er op vrijdag 30 juli tijdelijk geen doorgang mogelijk via de Lindesteenweg en de Mariastraat naar de Fintelebrug. 

Op zaterdag 31 juli is er tussen 1 en 4 uur ’s nachts tijdelijk geen doorgang mogelijk vanaf de Kellenaarsbrug tot aan de Fintelebrug.

Update 23/07/2021

Avondmarkt in Hogebrugstraat en Weststraat in Lo op 31 juli 

Naar aanleiding van de avondmarkt op zaterdag 31 juli zullen de Hogebrugstraat en de Weststraat in Lo vanaf 14 uur afgesloten zijn voor het verkeer en dat tot en met zondag 1 augustus om 4 uur. Er wordt plaatselijk een omleiding voorzien via het Lokanaal, Wandelaersdreef, Willem Van Loolaan en Oude Eiermarkt.

Update 16/07/2021

Het eenrichtingsverkeer in de Hogebrugstraat in Lo is opgeheven. De werken aan de waterleiding zitten in een eindfase en bijgevolg kan het verkeer opnieuw in beide richtingen door de Hogebrugstraat passeren. Omrijden hoeft dus niet meer.

Update 16/07/2021

Werken aan waterleiding in Zwartestraat in Reninge

In Reninge starten op 16 augustus in de Zwartestraat werken voor de aanleg van drinkwaterleidingen. De Zwartestraat wordt hiervoor afgesloten. Doorgaand verkeer is onmogelijk, alleen plaatselijk verkeer is toegelaten. Er wordt een omleiding voorzien via de Broekstraat en Lostraat voor het doorgaand verkeer. Als alles volgens plan verloopt, zullen de werken duren tot eind oktober. Daarna start de tweede fase in de Oostvleterenstraat.

Update 07/07/2021

Rioleringswerken in Burgweg

In de Burgweg in Pollinkhove starten op maandag 12 juli rioleringswerken tussen huisnummer 18 en 22. In dat stuk geldt ook een parkeerverbod. De werken zullen plaatselijk voor lichte verkeershinder zorgen. Maar doorgaand verkeer blijft mogelijk. De werken zullen ongeveer een week duren. 

Update 01/07/2021

Hogebrugstraat afgesloten op donderdag 8 juli

De Hogebrugstraat in Lo zal op donderdag 8 juli volledig afgesloten zijn voor alle verkeer door asfalteringswerken. Er wordt een omleiding voorzien via de Rabbelaresteenweg. Ook parkeren in de Hogebrugstraat is die dag niet mogelijk.

Update 07/06/2021

Voegwerken Reningesteenweg Lo en Oostvleterenstraat Reninge

In de Lindesteenweg in Pollinkhove zijn de voegwerken afgerond. Op maandag 7 juni en dinsdag 8 juni wordt de zijstraat van de Reningesteenweg in Lo aangepakt. Daarna komt de Oostvleterenstraat in Reninge aan de beurt.  

In de Oostvleterenstraat zal worden gewerkt met voorsignalisatie (zie bijlage) en een mobiele werkplaats. Voor de werken in de Oostvleterenstraat zijn 2 werkdagen voorzien.

Update 20/05/2021

Geen doorgang mogelijk in Nieuwkapelle van 14 juni tot 3 juli

Van 14 juni tot 3 juli is er geen doorgaand verkeer mogelijk in Nieuwkapelle als gevolg van wegenwerken. De N 364 wordt afgesloten ter hoogte van de Hazewind. Voor het verkeer dat vanuit Lo komt, is een omleiding voorzien via de Noordhoek en Rozendale tot aan de Rabbelaresteenweg. In die straten geldt eenrichtingsverkeer. 

Volgende haltes van de  bus lijn 24 zullen NIET worden aangedaan:

 • Hazewind
 • Kloefhoek 9
 • Melkerij

De bus zal via de Rabbelare naar de Markt rijden, daar draaien en terugkeren naar de Rabbelare.

Update 19/05/2021

Werken Hogebrugstraat

De linkerkant van de Hogebrugstraat wordt vandaag en morgen geasfalteerd. Op vrijdag 21 mei wordt de rechterkant af gefreesd. Vanaf dinsdag 25 mei starten de werken aan de rechterkant van de Hogebrugstraat voor het uitvoeren van de nieuwe aansluitingen.  

Update 11/05/2021

Voegwerken in Lindesteenweg

In de Lindesteenweg in Pollinkhove zal van 31 mei tot en met 11 juni als gevolg van voegwerken geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Uitsluitend bewoners en bussen van De Lijn mogen passeren.  

Update 03/05/2021

Werken waterleiding in Hogebrugstraat in Lo

 • Deze week worden de laatste huisaansluitingen uitgevoerd in de Hogebrugstraat. Op donderdag 6 mei wordt het voetpad hersteld.
 • In de week van 17 mei wordt de uitgefreesde strook aan de linkerkant (pare nummers) opnieuw geasfalteerd.
 • In de week van 24 mei starten de freeswerken aan de rechterkant (kant onpare nummers)

Update 06/04/2021

Voegwerken in Reningesteenweg vroeger klaar dan gepland

De voegwerken in de Reningesteenweg en Lostraat tussen Lo en Reninge zijn vroeger klaar dan voorzien. In beide straten is opnieuw doorgaand verkeer mogelijk.

Update 18/03/2021

Voegwerken in Reningesteenweg tussen Lo en Reninge

In de Reningesteenweg starten op maandag 22 maart voegwerken. Er wordt in verschillende fases gewerkt. Doorgaand verkeer is niet mogelijk tijdens de werken. De werken zullen vermoedelijk duren tot 23 april.

 • Fase 1: Stuk tussen centrum Lo en Turkeyen.
 • Fase 2: Stuk tussen Turkeyen en Kruisstraat.
 • Fase 3: Stuk tussen Kruisstraat en Reningebrug.
 • Fase 4: Stuk tussen Reningeburg en Broekstraat.

Tijdens de eerste drie fases zullen omleidingen voorzien zijn via Turkeyen en Kruisstraat, afhankelijk van de vordering van de werken. In de vierde fase zal geen verkeer mogelijk zijn tussen Reningebrug en het centrum van Reninge. Omrijden kan via Vleteren en de N8.

Update 08/03/2021

Werken kruispunt Burgweg met Vaartstraat zijn klaar 

De wegenwerken in Pollinkhove zijn afgerond. Het kruispunt van de Vaartstraat met de Burgweg is opnieuw open voor het verkeer. Vanaf heden rijdt ook de bus van De Lijn opnieuw door het centrum van Pollinkhove. 

Tijdens het weekend is er wel doorgaand verkeer mogelijk tussen Lo en Reninge.

Update 20/01/2020

Werken in Reningesteenweg en Lindesteenweg

 • De aannemer liet weten dat het vernieuwen van de voegvullingen in de Reningesteenweg in Lo en de Lindesteenweg in Pollinkhove, normaal voorzien voor half januari, pas ten vroegste vanaf 22 februari wordt uitgevoerd.
 • De werken in de zijweg van de Reningesteenweg (richting Walleboom) zullen zeker nog tot eind februari duren. 

Update 19/01/2020

Werken Burgweg duren langer
Als gevolg van de slechte weersomstandigheden (overvloedige regenval) lopen de werken in de Burgweg in Pollinkhove vertraging op. Het einde was normaal voorzien eind januari, maar de werken zullen waarschijnlijk pas eind februari klaar zijn. Dat heeft tot gevolg dat ook de bus van De Lijn tot eind februari niet door het centrum van Pollinkhove rijdt en de omleiding via de Romanstraat blijft volgen

Update 13/01/2020

Het eenrichtingsverkeer in de Zandfoortstraat-Kiviethoek wordt afgeschaft.  

Update 13/01/2021

In de Hogebrugstraat in Lo worden tot en met vrijdag 15/1 sonderingsputten geboord in de parkeerstroken. Vanaf maandag 18/1 wordt vanaf huisnummer 17 tot aan de Lovaart het voetpad opgebroken voor de aanleg van de nieuwe waterleiding. Parkeren in de Hogebrugstraat is gedurende de werken niet mogelijk.

Update 24/12/2020

Werken aan waterleiding in de Weststraat

In de Weststraat in Lo wordt op 4 januari gestart met de volgende fase in het kader van de werken voor het vernieuwen van de waterlelding.

- Er geldt éénrichtingsverkeer in de Weststraat en Hogebrugstraat en dit voor het verkeer komende vanuit Lo. Auto's die Lo binnenrijden via de Lobrug moeten omrijden via de Wandelaarsdreef, waar ook éénrichtingsverkeer wordt ingevoerd.
- De omleiding langs de Zandfoortstraat en Kiviethoek wordt terug ingevoerd, ook daar geldt éénrichtingsverkeer.
- Zolang er gewerkt wordt in de Weststraat, moeten de fietsers afstappen en op het voetpad gaan.
- Er wordt op een centrale plaats kort parkeren (15 minuten) ingevoerd voor de handelszaken (3 parkeerplaatsen).
- Er zal altijd aan 1 kant kunnen geparkeerd worden in de Weststraat, de kant hangt af van waar de werfzonezicht bevindt.
- In de Hogebrugstraat mag er aan beide kanten geparkeerd worden volgens de rijrichting. De bestaande borden worden afgedekt.
- Het plaatselijk zwaar verkeer en landbouwvoertuigen moeten vanaf de Lobrug via Lolege naar het Slopgat of Fortem rijden.
- Door de werken in Lo zullen vanaf maandag 4 januari enkele haltes niet worden bediend en dit tot het einde van de werken. Voor Lijn 50 (Veurne - Ieper) gaat het in Lo om de haltes Eiermarkt, Monument, Violier en Rabbelare en voor Alveringem de haltes Zevecote, Fortem en Doorneboom. De bus rijdt tot aan de Lobrug en maakt daar rechtsomkeer.

Wegenwerken in Pollinkhove

 • Op het kruispunt van de Vaarstraat met de Burgweg worden enkele betonvakken hersteld. De werken starten begin 2021. Op het kruispunt zal geen verkeer mogelijk zijn.
 • In de Burgweg ter hoogte van de Kapitein Fremaultstraat wordt ook een wegversmalling aangelegd om een veiligere oversteek te creëren voor de kinderen.
 • Er is een omleiding voorzien via de Romanestraat, N8, Lindesteenweg, Lindestraat en Pollinkovestraat.  
 • Tussen 11 en 31 januari rijdt Lijn 50 niet door het centrum van Pollinkhove. De halte Kruisstraat (kruispunt Burgweg met Romanestraat) wordt wel bediend.

Werken in Reningesteenweg en Lindesteenweg
Vanaf half januari worden straatvoegen gevuld, eerst in de Reningesteenweg en daarna in de Lindesteenweg. Die werken zullen telkens enkele dagen in beslag nemen. Alleen plaatselijk verkeer is dan mogelijk.

Update 04/12/2020 

In de Breydelstraat in Lo is vanaf zaterdag 5 december opnieuw verkeer mogelijk in beide richtingen. Bijgevolg worden ook de omleidingen via de Rabbelaresteenweg en de Ashoop en via de Zandfoortstraat / Kiviethoek opgeheven. Op 5 januari start de volgende fase van de werken aan de waterleiding in de Weststraat en de Hogebrugstraat. Meer info hierover volgt nog.

Update 03/12/2020

In de Burgweg in Pollinkhove is door wegenwerken geen doorgaand verkeer mogelijk in het stuk tussen het kruispunt van de Burgweg met de Tommestraat en de Kasteelstraat. De werken zullen ongeveer twee weken duren.

Update 26/11/2020

In de Oostvleterenstraat in Reninge is de aannemer begonnen met de herstellingswerken aan bepaalde betonvakken. Dat kan plaatselijk voor verkeershinder zorgen.  

Update 24/11/2020

 • Langs de omleiding naar aanleiding van de werken in de Breydelstraat geldt vanaf 24/11/2020 tussen de Ashoop en de Kruisstraat een snelheidsbeperking tot 30 km/u. In dat stuk mogen fietsers voortaan in beide richtingen fietsen.
 • Op woensdag 25 november starten in de Breydelstraat in Lo de werken aan de waterleiding aan de kant van de onpare huisnummers (kant 't Breydelke). 

Update 20/11/2020 

Het eenrichtingsverkeer in de Breydelstraat in Lo naar aanleiding van de werken aan de waterleiding, wordt tijdens het weekend opgeheven. Alle andere genomen verkeermaatregelen in het kader van de werken blijven gelden! 

Update 12/11/2020

In de Breydelstraat in Lo start op maandag 16 november de volgende fase in het kader van de aanleg van de nieuwe waterleiding. Eerst wordt de kant met de pare nummers onder handen genomen (kant optiek Maeyaert), daarna de andere kant. De werken zullen normaal duren tot het einde van het jaar. In een volgende fase komen de Weststraat en de Hogebrugstraat aan de beurt. Meer info hierover volgt later.

 • In de Breydelstraat zal een versmalde doorgang voorzien zijn met permanent éénrichtingsverkeer voor het verkeer dat vanuit Nieuwkapelle komt en Lo verlaat via de Weststraat.
 • Het verkeer dat Lo via de Lobrug wil binnenrijden, moet een omleiding volgen via de Rabbelaresteenweg, Ashoop en Blauwvoet. De omleiding is eenrichtingsverkeer, ook voor fietsers (zie bovenste kaartje ommezijde).
 • Voetgangers en fietsers kunnen wel via de achterkant van de Breydelstraat passeren.
 • Er wordt éénrichtingsverkeer voorzien in de Zandfoortstraat en Kiviethoek voor wie van Pollinkhove naar Lo rijdt. Fietsers kunnen beide richtingen volgen, bijgevolg geldt in deze straten een snelheidsbeperking van 30 km/u (zie onderste kaartje ommezijde).
 • Het kruispunt van de Oude Eiermarkt met de Weststraat blijft open.
 • Er wordt een plaatselijk verkeer ingelast tussen Lovaart en Willem van Loolaan.
 • Er geldt een verbod op niet-plaatselijk zwaar verkeer (+ 3,5 ton), dat zal ter hoogte van o.a. Luzerne (Zuidschote) en Oudekapelle met werfborden aangemaand worden om te rijden via alternatieve wegen.

Update 22/10/2020

In de Sperlakenstraat in Reninge starten op maandag 26 oktober wegenwerken. Die zullen twee weken duren. Er is een omleiding voorzien.  

Update 21/10/2020

In de Rabbelaresteenweg in Lo starten op maandag 9 november voegwerken. Die zullen vijf dagen duren. Doorgaand verkeer is niet mogelijk. Er is een omleiding voorzien via de N8.

Update 12/10/2020

Ter hoogte van het kruispunt van de Romanestraat met de Burgweg in Pollinkhove zijn op maandag 12 oktober werken gestart aan het verkeerseiland. Het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten. De werken zullen ongeveer duren tot eind oktober. 

Update 22/09/2020

In de Reningesteenweg, meer bepaald in de zijstraat van de Reningesteenweg richtiing Hazewind, starten op 24 september wegenwerken en dit tot en met eind november. Alleen plaatselijk verkeer is toegelaten. 

Update 16/09/2020

In de Reningesteenweg en op de Markt in Lo starten op maandag 21 september wegenwerken en dit voor een periode van 3 weken.

- Op de Markt betreft het werken voor de aanleg van de waterleiding. Er zullen op drie plaatsen verkeerslichten staan, namelijk in de Ooststraat, de Breydelstraat en op de Markt.

- In de Reningesteenweg worden betonvakken vernieuwd. De Zuidstraat zal afgesloten zijn net voorbij de Albert Dondeynestraat voor wie vanuit centrum Lo komt. Er is een omleiding met éénrichtingsverkeer voorzien via de Kruisstraat en Turkeyen.

In de Gravestraat, Zuidstraat, Gasthuisstraat, Albert Dondeynestraat en Markt is plaatselijk verkeer toegelaten. Parkeren op de Markt blijft ook mogelijk.

Na deze fase starten de werken aan de waterleiding in de Breydelstraat. Meer info hierover volgt.  

Zwaar verkeer (+3.5 ton): alleen plaatselijk zwaar vervoer is toegelaten in Ooststraat en Breydelstraat. Niet-plaatselijk zwaar verkeer zal ter hoogte van o.a. Luzerne (Zuidschote) en Oudekapelle aangemaand worden alternatieve wegen zoals de N8 te gebruiken. 

Update 18/04/2020

Werken aan nutsleidingen in de Ooststraat in Lo
Vanaf maandag 20 april worden de definitieve straatherstellingswerken opnieuw opgestart. Er kunnen geen verdere overkoppelingen uitgevoerd worden op de nieuwe distributieleiding watervoorziening. Strikte maatregelen betreffende de coronabestrijding zijn hierbij van toepassing. Gelieve deze tijdens de werkzaamheden ook naar de aannemer toe te respecteren. Er is een voorlopig uitstel wat betreft de verdere uitvoering van het project.

Update 12/04/2020

Rioleringwerken in Ooststraat in Lo 

Momenteel wordt de nieuwe waterleiding gespoeld. Vanaf maandag 17 februari worden de huisaansluitingen uitgevoerd, beginnend aan restaurant 't Stadhuis tot aan het einde van de straat. Kort daarna wordt het voetpad definitief hersteld.  

Contact

Mobiliteit

Nu gesloten
Adres
Markt 11 , 8647 Lo-Reninge Administratief Centrum
Tel.
058 28 80 20
mobiliteit@lo-reninge.be

Openingsuren

Vandaag
open van 08:30 tot 12:00
Morgen
Gesloten
Meer info Mobiliteit