Pamperbank

De aankoop van luiers voor baby's en jonge kinderen neemt een serieuze hap uit het budget van jonge en kwetsbare gezinnen. Daarom zamelt de Pamperbank luieroverschotten in.  Deze ingezamelde luiers worden vervolgens gesorteerd per maat en in pakketjes van 25 stuks verkocht voor 1 euro, aan gezinnen die de luiers echt nodig hebben.

In samenwerking met vzw Samen Sterker startte Lo-Reninge een pamperbank op. We organiseren de herverdeling van luieroverschotten voor gezinnen met een beperkt inkomen. In de wetenschap dat een kind gemiddeld 5.000 luiers gebruikt tot het zindelijk is en de aankoop van die luiers zwaar doorweegt op het budget van gezinnen in kansengroepen, willen de kost voor kwetsbare gezinnen en groepen helpen drukken. Deze pamperbank is een permanent project met een variƫrend aanbod. Er worden dagelijks luierresten ingezameld in diverse inzamelpunten van de diverse filialen.

Met deze permanente solidariteitsactie leveren we een kleine symbolische doch niet onbelangrijk bijdrage om de kinderarmoede terug te dringen. 

In Lo-Reninge kan je op volgende locaties pampers:

  • De sociale dienst - Markt 11, 8647 Lo-Reninge
  • Ferm Kinderopvang - Ieperstraat 10D, 8647 Lo-Reninge