Ontdek meer over de geschiedenis van Lo op de oude begraafplaats op 26 of 29 mei

Gepubliceerd op maandag 18 mrt 2024 om 10:30

Tijdens de ‘Europese Week van de Begraafplaatsen’ kan je op stap gaan met een gids op de begraafplaats in Lo. Voor deze eerste editie is het thema ‘De begraafplaats als spiegel van onze lokale gemeenschap’. Tijdens die week wordt het funeraire erfgoed in de kijker gezet op de oudste begraafplaats van Lo. De begraafplaats huisvest heel wat waardevol funerair erfgoed en is de rustplaats van talrijke bekende families. Tijdens een rondleiding neemt een professionele gids je mee langs enkele markante grafmonumenten.

Voor de rondleiding is het wel nodig om vooraf in te schrijven via het webformulier. Het aantal plaatsen per gidsbeurt is beperkt tot 25 personen. Er worden 2 rondleidingen georganiseerd, één op zondag 26 mei om 14 uur en één op woensdag 29 mei om 14 uur. De rondleidingen duren telkens een uurtje, achteraf zorgen wij voor een drankje. 

We zetten ook ons nieuw Geoloket begraafplaatsen in de kijker. Aan de ingang van elke begraafplaats kun je de QR-code van het loket terugvinden. Je kan via je smartphone gemakkelijk de ligplaats van een overledene opzoeken. Alle gegevens over de overledene en de ligging van het graf worden weergegeven op een overzichtelijke kaart van de begraafplaats.

Inschrijven: