Stap Lo-Reninge mee naar de overwinning in de 10.000-stappenclash

Blijven bewegen, dat is nu meer dan ooit het motto. Zeventien Gezonde Gemeenten in Midden-West-Vlaanderen hebben die boodschap goed begrepen en dagen elkaar in mei uit in een ware stappenclash. Logo Midden-West-Vlaanderen, organisator van de – nu al zevende editie van de – regionale stappenclash, schenkt de wisselbeker en een pakket signalisatiematerialen of een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau ter waarde van max. 300 euro aan de gemeente die de meeste stappen zet (ten opzichte van het totaal aantal volwassen inwoners).

Gezondheidswinst van 10.000 stappen

Wie 10.000 stappen per dag zet (of 8.000 stappen voor ouderen) heeft meer kans op een gezond gewicht, voelt zich beter in z’n vel en voelt zich fitter. Ga je voor stevig doorstappen, dan helpt je dat ook hart- en vaatziekten voorkomen.

Zeventien gemeenten

Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke gaan de strijd aan. Elke gemeente heeft online een eigen groep waarbij inwoners zich aansluiten om deel te nemen. Het is de zevende keer dat Logo Midden-West-Vlaanderen de gemeenten in de regio laat clashen om de meeste stappen.

Niet vies van wat competitie?

Lo-Reninge doet mee aan deze clash! Zet je beste beentje voor en doe in mei mee aan de regionale stappenclash. 10.000 stappen per dag (of 8.000 stappen voor 65-plussers), dat is de uitdaging. Hét ideale moment om nieuwe gewoontes te creëren.

Hoe ga je te werk?

  1. Deed je al eens mee en werd je dus eerder al lid van de groep van jouw gemeente? Geef dan van 1 tot 31 mei je gezette stappen in op www.10000stappen.be.
  2. Doe je voor de eerste keer mee? Ga naar www.10000stappen.be, registreer je profiel en word vervolgens lid van de groep van jouw gemeente. Je vindt deze groep via ‘Zoek een groep’. Geef voor elke dag in mei je gezette stappen in.

Stappen tellen

Installeer een app op je smartphone om stappen te tellen, maak gebruik van een activity tracker (zoals Fitbit, Garmin, Polar …) of kies voor een klassieke stappenteller (Yamax, Omron …) die je ter hoogte van je heup draagt. Op www.10000stappen.be vind je via ‘Hoe tel ik mijn stappen’ een overzicht van mogelijkheden en verkooppunten.

Zet je beste beentje voor

Stappen kan je overal! Zet je stappen thuis, of trek erop uit in je buurt. Doe het alleen, met je gezin of met een vriend. Eén ding is zeker: élke stap telt, voor jouw gemeente, maar zeker ook voor je gezondheid.

10 minuten-regel

Met de 10 minuten-regel voeg je een activiteit toe waarbij de stappenteller minder bruikbaar is, zoals bij fietsen, fitnessen en het uitvoeren van buik-, bil- en armspieroefeningen. Elke 10 minuten fietsen levert je 1.500 stappen op. Haal die hometrainer dus maar van onder het stof vandaan!

Stap je gemeente naar de overwinning

De gemeente die in mei de meeste stappen zet, ontvangt de wisselbeker. En een pakket signalisatiematerialen of een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau ter waarde van max. 300 euro. 

Volg de stappenclash via www.logomiddenwvl.be/stappenclash. Je vindt er elke vrijdag de tussenstand.