Tentoonstellingen in Lauka

Tijdens het jaar valt ook af en toe kunst te ontdekken in Lauka.
Bekende en te ontdekken kunstenaars krijgen hier een platform om hun kunst te exposeren.
Wilt u graag exposeren in onze expositieruimte? Neem contact op met Sofie info@lauka.be

Volgende tentoonstelling

April 2022
Kelly Denuwelaere en Marie-Claire Rassalle
Rassalle Marie-Claire, geboren en getogen in Ieper. 
Jaren geleden is zij begonnen met schilderen (olie op doek) maar door beroepsomstandigheden heeft ze dit helaas on hold moeten zetten. 
Sinds een 4-tal jaren heeft ze niet alleen het schilderen weer opgepakt, maar heeft ze zich ook ingeschreven aan de academie in Ieper in de richting Beeldende Kunst. 
Naast het beeldhouwen is ze ook actief in keramische richting en volgt ze cursussen airbrush. 
Ze is bijzonder leergierig en haar drang naar creëren is niet te stuiten. 
Haar vrienden noemen haar Claire de “resort”
Ze is ook actief bij het organiseren van “VERN EVENT”, een kunst en ambacht evenement die jaarlijks plaatsvind in Ieper gedurende het 3e weekend van september. 
Ook is ze actief als bestuurslid van de Kunstkring 20-10 in Langemark-Poelkapelle. 

Kelly Denuwelaere is al vele jaren bezig met kunst en het volgen van lessen in de academie van Ieper. Ze is bezig aan haar 4de jaar beeld/3D en leert er nog ieder jaar nieuwe technieken bij: ‘Het blijft telkens boeiend om de voor- en nadelen van materialen te ontdekken’. Al verschillende keren stelde ze tentoon in het toerismekantoor Lauka in Lo. Dit jaar koos ze  om veel kleur te laten zien op de tentoonstelling: ‘We hebben allen nood aan kleur in ons leven. Net als onze knaldrang hebben we dus ook nood aan kleurdrang en bij deze is de titel van onze tentoonstelling gevormd!’.
Los daarvan zijn er ook zelfgemaakte wenskaarten te koop en staat ze op donderdag 21 april éénmalig op de markt in Lo met haar kaartjes.
Nog tot 28 april

Mei
Eric Martin
Hij is een veelzijdig en autodidactisch kunstenaar. Zijn eerste creaties in schilderkunst, houtskool en Oost-Indische inkt zijn gericht op het abstract expressionisme van het vrouwelijk naakt in beweging. 

Later werd het werken met klei een vanzelfsprekende keuze en verdiepte hij zich in de baktechnieken van de pottenbakkers van Bouffioulx in België.
Aanvankelijk stelt hij het vrouwelijk lichaam voor volgens zijn inspiraties. 
Daarna begon hij een collectie van neushoorns en woeste dieren om hun uitsterven aan te klagen.
Hij bakte ook bustes boven een houtvuur en bedekte ze met bladgoud.

Het vuur van het stoken leidt hem instinctief naar de smederij en het lassen. Hij beeldhouwt werken in gerecycleerde materialen om een maatschappij van overconsumptie en de schade ervan aan de mens en onze planeet aan te klagen.

Na verschillende jaren van onderzoek creëert hij zijn eigen metaal, geblazen metaal, een combinatie van drie energieën die samenhangen met de spontaniteit van de beeldhouwer.
Hierdoor lijken zijn werken op geblazen brons. 
www.ericmartin.be 

Juni
ETSCO
Het grafiekcollectief Etsco promoot de prentkunst al sinds 2007 in de brede zin van het woord. Deze groep werkt voornamelijk rond diepdruktechnieken en presenteert grafiek op een persoonlijke en eigenzinnige manier. De leden ondernemen samen een zoektocht rond een plastisch probleem, maar weten ook via vorm, kleur en lijn elk hun eigen schriftuur en expressiviteit te behouden. Dit leidt tot een boeiende verscheidenheid in interpretatie die de bezoeker ertoe aanzet op ontdekking te gaan in de werken. In deze expo neemt Etsco u, via een selectie uit hun gezamenlijk oeuvre, mee in de wondere wereld van de grafiek. De tentoonstelling loopt van 1 juni tot en met 30 juni 

Voorbije tentoonstellingen

Joke Martens: keramiek
Kelly Denuwelaere: keramiek, beeldhouwwerk
De zeven torentjes: keramiek, schilderkunst, beeldhouwwerken, brons
Bernard Sercu: schilderkunst
Ghislain De Wilde: schilderkunst, sculpturen
Jo Deilgat: schilderkunst
Piet Godderis: schilderkunst
Etienne Goderis: glaskunst
Hermine Vanloosveldt: keramiek
Katia Fiore: textielkunst
Roger Lampaert: schilderkunst
Willy De Smet: fotografie
Academie Poperinge afdeling Grafiek
Arnold Vanhee: schilderkunst, brons
Liliane De Baene: iconen
Werner Edebau: schilderkunst
Lieven Porteman: beeldhouwkunst
Joris Peeters: sculpturen, juwelen, schetsen
....