Tijdelijke Werk Ervaring

Mensen die een leefloon krijgen van de sociale dienst van Lo-Reninge en nood hebben aan bijkomende werkervaring om meer kans te maken op een vaste job in de privésector kunnen in een project Tijdelijke Werk Ervaring (TWE) terecht.

Hier kunnen mensen werkervaring opdoen in een organisatie of bedrijf. Zij krijgen een arbeidscontract en volgen ondertussen meestal ook een opleiding. Dit kan gaan over bijvoorbeeld de basistechnieken van een beroep. Voor andere mensen is dit een beroepsopleiding tot zorgkundige, keukenmedewerker of heftruckchauffeur.

We bekijken samen met de mensen welk traject zij nodig hebben om hun doel op de arbeidsmarkt te bereiken. Om de 4 à 6 maanden wordt de job bijgestuurd in functie van de persoonlijke groei van de medewerker. Dit kan gaan over een functie met meer verantwoordelijkheid en/of een moeilijker takenpakket, maar ook over doorstroming naar een andere werkvloer.

Momenteel werken er mensen binnen Tijdelijke Werk Ervaring (TWE) in het lokaal bestuur van Lo-Reninge, organisaties met een maatschappelijk doel, scholen, sociale economiebedrijven, maar ook in horeca, bij zelfstandigen, ambachtslieden, KMO’s en bedrijven in de regio. 

Bedrijven betalen een kleine vergoeding voor de medewerker en begeleiden hem of haar in het bedrijf. Zo creëren wij een win/win voor beide partijen. Het tweede deel van het TWE-traject bestaat uit arbeidsbemiddeling, zodat ook wie niet op zijn werkplek kan blijven, zicht heeft op een duurzame job.