Vergeten gerstenat met Yves Bondue

Mocht Google Streetview de vergeten en verloren brouwerijtjes en cafés mee aanduiden op het parcours in de Westhoek dan zou een doolhof aan staminees en kroegen ons deel worden. Hier en daar onthult een verloren schoorsteen een vergane brouwglorie of laat een afgebladderd plakkaat het bestaan van een estaminet vermoeden.

Samen gaan we op zoek naar het rijke verleden. Theater, muziek en vooral veel passie voor de biercultuur in de Westhoek!


Het eeuwenoude hoppelandschap verraadt het al, hier, in de Westhoek vind je 's werelds beste brouwerijen en dus ook 's werelds beste bieren. Ooit een goed bewaard geheim, vandaag wereldnieuws. Bierliefhebbers van alle windstreken vinden vlotjes hun weg naar deze hoek.

Ook in Lo-Reninge vind je diverse sporen terug van een rijke biergeschiedenis. Met Chris Vandewalle hebben we ook een echte brouwer in huis die vanuit deze historiek opnieuw lekker authentiek Renings bier brouwt!
Samen met Yves Bondue werkte Chris mee aan de uitwerking van een theaterwandeling rond de biercultuur in Lo.
Chris zorgde voor de verhalen en Yves werkte die uit tot een onderhoudende en ontspannende wandeling. Histories op muziek op de lijn tussen realiteit en fantasie.

U kunt de wandeling afronden in één van de lokale horecazaken om zo meteen ook onmiddellijk te proeven van de streek.

Praktisch:

Duur ong. 2 uur
Prijs € 225 (excl consumptie)
max. 40 à 45 personen

Reservatie via 058/28.91.66 of info@lauka.be