Wil jij als vrijwilliger aan de slag in onze mooie stad?

Het stadsbestuur van Lo-Reninge doet soms een beroep op vrijwilligers om ons team tijdelijk te ondersteunen. Hieronder vind je de takenlijst waarvoor we af en toe vrijwilligers willen inschakelen.

Interesse? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

1. Ruimte

 • Gemachtigd opzichters aan scholen: Ben je sociaal en help je graag kinderen? Jaarlijks organiseren we een opleiding voor gemachtigd opzichters om zo vrijwilligers te hebben die ’s morgens kinderen helpen oversteken aan school.
 • Zwerfvuil ruimen: Hou je van een propere omgeving en is zwerfvuil ruimen pure ontspanning voor jou? Dan ben jij de man of vrouw die we zoeken om het zwerfvuil in onze mooie stad op regelmatige basis en wanneer het jou past op te ruimen.
 • Onkruid wieden: Hou jij van een onkruidvrije omgeving? Dan is af en toe onkruid wieden misschien iets voor jou.
 • Gras maaien: Krijg je ook de kriebels bij het horen van het liedje 'Laat het gras maar groeien' van Sam Gooris? Geen paniek. Wij houden het gras ook liever kort. Zin om af en toe een handje toe te steken bij het maaien? Laat het ons weten.
 • Bloemen of geveltuintje planten: Vind je het leuk om bloemen en/of geveltuintjes te planten? Dan ben jij de geschikte man of vrouw om met je groene vingers Lo-Reninge nog mooier en kleurrijker te maken.

2. Ondersteuning

 • Helpen tijdens evenementen en recepties: Ben je sociaal, steek je graag de handen uit de mouwen, ben je beschikbaar overdag en schrikt sporadisch avond- of weekendwerk je niet af? Extra hulp bij evenementen en recepties voor het plaatsen van stoelen en tafels, het schenken en serveren van drank, het organiseren van de bar en de afwas is altijd welkom!
 • Communicatie: Ben je nauwkeurig en werk je netjes? Af en toe is er een grote algemene mailing in alle brievenbussen van Lo-Reninge. Om al die brieven in enveloppen te krijgen en etiketten te kleven, kunnen we wel wat helpende handen gebruiken.

3. Mens

 

3.1 Vrije tijd

 • Buitenspeeldag: Elk jaar vindt de eerste woensdag na de paasvakantie de buitenspeeldag plaats. Heb je een hart voor kinderen en kan je verantwoordelijkheid opnemen? Dan ben jij de geknipte persoon om toezicht te houden en de kinderen te begeleiden om hen zo een topdag te bezorgen!
 • Uitstappen jeugd- en sportdienst: Heb je op dinsdag of donderdag tijdens de schoolvakanties een gaatje vrij in je agenda? Heb je een hart voor kinderen en jongeren en wil je hen samen met de monitoren van de deelnemende buurgemeenten begeleiden op uitstap? Dan ben jij de persoon die we zoeken!
 • Gids: Ben je gebeten door geschiedenis, sociaal en neem je graag een groep onder je vleugels om onze mooie stad met zijn prachtige gebouwen te tonen aan geïnteresseerde bezoekers? Volgde je een opleiding regiogids Westhoek? Dan is het begeleiden van een groep doorheen Lo-Reninge echt iets voor jou!
 • Wandel- en fietspaden: Lo-Reninge is een waar fietsparadijs. We zoeken sportieve handige harry's die overweg kunnen met een smartphone om de talrijke wandel- en fietstpaden in Lo-Reninge in orde te houden op het vlak van bewegwijzering. Twee keer per jaar wandel of fiets je het parcours en zorg je ervoor dat iedereen zijn weg terugvindt. 
 • Helpen tijdens evenementen en recepties: Ben je sociaal, steek je graag de handen uit de mouwen, ben je beschikbaar overdag en schrikt sporadisch avond- of weekendwerk je niet af? Extra hulp bij evenementen en recepties voor het plaatsen van stoelen en tafels, het schenken en serveren van drank, het organiseren van de bar en de afwas is altijd welkom!

3.2 Sociale dienst

 • Buddy: Heb je zin in een verrijkende ervaring? Bied je graag een luisterend oor aan, ben je sociaal en heb je geduld en doorzettingsvermogen? Dan is buddy zijn misschien iets voor jou. Samen met een andere inwoner van Lo-Reninge ga je naar de markt, op (uit)stap of uit eten. Of je belt eenzame mensen op en staat in voor het onthaal van anderstaligen. Ook helpen in de tuin, bakken en opruimen behoort tot de buddy-mogelijkheden. 
 • Nestor: Ben je iemand die graag onder de mensen komt en thuiswonende ouderen wil helpen om hun eenzaamheid te doorbreken? Als vrijwilliger van Nestor word je ingezet als boodschappendienst, vervoerdienst, klusjesdienst, gezelschapsdienst en het brengen van verjaardagsbezoekjes.
 • De Katrol: Ben je iemand met een sociaalpedagogische achtergrond en bereid om als vrijwilliger wekelijks wat tijd en energie te besteden aan het ondersteunen van kinderen en ouders die het wat moeilijker hebben? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken. Je werkt samen met een ankerfiguur en staat ook open voor feedback. De ideale manier om je steentje bij te dragen aan de maatschappij.

3.3 Dienst Burgerzaken

 • Inventarisatie begraafplaatsen: Heb je oog voor detail en kan je overweg met een computer? Als vrijwilliger werk je onder begeleiding van de dienst Burgerzaken mee aan de inventarisatie van de begraafplaatsen. Je neemt foto's van alle graven en gedenktekens en beschrijft die volgens de afspraken. Op die manier zorgen we voor een maximale digitale ontsluiting van de begraafplaatsen.
 • Inventarisatie funerair erfgoed: Heb je oog voor detail en kan je overweg met een computer? Als vrijwilliger werk je onder begeleiding van de dienst Burgerzaken mee aan de inventarisatie van boeiende, niet-alledaagse, belangrijke gedenktekens en graven. Dat alles moet resulteren in een lijst van alle graven en gedenktekens met een specifieke erfgoedwaarde op de begraafplaatsen van Pollinkhove en Noordschote.

Wil jij aan de slag als vrijwilliger bij de Stad Lo-Reninge? Vul dan zeker dit formulier in.