Wandelnetwerken

Stippel je graag uw eigen wandeling uit dan zijn de wandelnetwerkkaarten ideaal. Aan de hand van knooppunten bepaal je zelf je startpunt en de lengte van de route.

Wandelnetwerk IJzervallei


Het grensoverschrijdende wandelnetwerk IJzervallei laat je kennis maken met het natuurlijke rivierlandschap langs de beide oevers van de IJzer. Jaagpaden en autoluwe wegen ontsluiten het natte weideland, doorsneden door kristallen vaarten, beken en grachten. Smokkelpaden en –brugjes brengen je over de ‘schreve’. In de gastvrije en charmante dorpjes proef je de ‘couleur locale’ en de levende tradities van de Westhoek en Frans-Vlaanderen.  

Lo-Reninge - Alveringem - Vleteren - Poperinge - Bambecque (Fr.)

Wandelnetwerk Hoppeland

Het grensoverschrijdende wandelnetwerk Hoppeland onthult het erfgoed en de charmes van de stad Poperinge en de glooiende hoppestreek. In de gastvrije en pittoreske dorpjes proef je van de gastronomie, de ‘joie de vivre’ en de levende tradities van de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Wandel doorheen dit bosrijke gebied, stap langs de indrukwekkende hopperanken en verken de natuur langs kronkelende beken. 

Vleteren - Poperinge - Houtkerque (Fr) - Steenvoorde (Fr) 

Bij de kaart zit er een handig boekje met bezienswaardigheden die je langs de route passeert.

Bestel wandelnetwerkkaart € 8