Wel e komn in 't krinkelende water-land

‘ Wel e komn in ’t krinkelende Water-Land'

Een fietstocht doorheen de Westhoekdorpen Reninge en Noordschote

‘Krinklend en winklend’ stroomt de Kemmelbeek tussen de dorpjes Noordschote en Reninge, waar deze uitmondt in de IJzer. Onze route brengt ons langs een levend schilderij van vruchtbare akkers, grazende dieren in groene weiden, fluitende vogels in de bomen, enzovoort.


Op het terras van een volkscafé vertoeven met een streekbiertje uit onze seizoenbrouwerij, of smullen van een ijsje gemaakt van verse melk, zalig is het allemaal. Met Nieuwjaar, bij de stoof, wensen wij elkaar veel ‘ge-luk’ met een ‘zatte kaffie’ en een ‘lukke’ zelf gebakken of gekocht bij de buren van Lo. (een kopje koffie en een Nieuwjaars wafeltje)


Onze streek werd zo’n 100 jaar geleden bruusk verstoord en werd opgeschrikt door oorlogsgeweld. Niets zou ooit nog hetzelfde zijn. Zoveel mensen, soldaten, burgers, vluchtelingen en hulpverleners hebben hier een stukje geschiedenis geschreven.


Gelukkig zijn er ook mooie herinneringen aan de geschiedenis, mensen die iets hebben betekend voor onze streek en ver daarbuiten; waaronder Rictrudis, Matthijs de Visch, Aloïs Tommelein, Petrus Declerck. Ook landbouwers zoals boer Marcel, iedereen die hier ooit heeft gewoond of voorbijkwam, maakte beide dorpen tot wat deze nu zijn. Mag ik jullie uitnodigen voor een ontdekkingstochtje

Praktisch:

Duur ong. 2 uur
Prijs € 80
max. 35 personen

Reservatie via 058/28.91.66 of info@lauka.be

Geen fiets, huur je fiets bij de dienst voor toerisme Lauka

kinder -dames- of herenfiets

€ 12 per dag

electrische damesfiets

€ 30 per dag